A karácsonyi ízkavalkád után szerettem volna enni valami "ehetőt".
Nagyon
finom a sok bejgli, gesztenyés-mákos-diós-habos-krémes ízcsoda, de
karácsony első napján már úgy éreztem, hogy az ünnep végére gurulni
fogok, ráadásul csak pár nap van a következő menetig, a szilveszterig.
Pláne, ha még azt is hozzáteszem indoknak, hogy 2 kiskorú gyerkőcömnek
lassan semmi sem kellett a sok-sok édes süti, szaloncukor, minden
mellett, így kellett az az élhető ebéd mindenkinek!
Nem sokáig gondolkodtam, a választásom a grillezett csirkemellre esett bazsalikomos kertész salátával.
Hozzávalók a salihoz:
- 5 paradicsom
- 3 paprika
- 1 jégsaláta
- 1 vöröshagyma
- fél kígyóuborka
- 1 csomag mozzarella sajt
- csipet só
- egy teáskanál kristálycukor
- bazsalikom
- 1 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 dl víz
A zöldségeket összevágom apróra (a hagymát is az uborkareszelőn gyalulom le), majd egy csipet sóval megszórom és összekeverem.
A mozzarella sajtot összevágom apró kockákra, és ráteszem a salátára, óvatosan összeforgatom.
A salátalevet elkészítem:
A vizet tálba öntöm, hozzáadom a bazsalikomot, cukrot, almaecetet, összekeverem és az egészet ráöntöm a salátára.
Ezután, amíg a csirkemellet elkészítem, a salátát a hűtőbe teszem.
A csirkemellet felszeletelem, ha van grillfunkciós sütőnk, csak
betesszük sülni, ha nincs, hirtelen megsütjük vajon, vagy olivaolajon. A
lényeg mindkét esetben, hogy pikánssá tehetjük, ha megszúrjuk grill
fűszerkeverékkel.
Tálaláskor a saláta főköretként szerepel nálunk, de természetesen főzhetünk mellé még rizsköretet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése