Kreatív, kísérletező család vagyunk, ahol a gyermekeim is aktívan részt vesznek a karácsonyi készülődésben.
Évek óta rituálé övezi a házi késíztésű szaloncukorgyártást.
A recept egyszerű, és a gyerekek élvezettel készítik szorgos kis kezeikkel.
Mindenkinek szívből ajánlom! A kiváncsi, ajándékváró gyerekeket leköti egy kis időre. :)
Marcipános
Hozzávalók:
• 35 dkg marcipán
• 10 dkg aszalt meggy, barack vegyesen
• 20 dkg étcsoki
Az aszalt gyümölcsöket nagyon apróra kockázzuk, majd a marcipánba
gyúrjuk. Ujjnyi méretű hurkát sodrunk belőle, majd 3 cm-es darabokra
vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett
felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól
lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük
és a hűtőben kihűtjük.
Gesztenyés
Hozzávalók:
• 25 dkg gesztenyemassza
• 18 dkg étcsoki
• 3 ek meggylé (vagy narancslé)
• 20 dkg étcsoki a mártáshoz
A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a masszához keverjük a lével
együtt. 20 percet hűtjük, majd ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. 3
cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit
gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól
lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük
és hűtőben kihűtjük.
Kókuszos
Hozzávalók:
• 15 dkg fehércsoki
• 3 dkg kókuszreszelék
• 2 ek kókusztej
• 20 dkg étcsoki a mártáshoz
A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk, majd a kókusztejjel és a
reszelékkel elkeverjük. Hűlni hagyjuk, hogy formázhatóvá váljon. Ujjnyi
vastag rudakat sodrunk belőle. 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot
formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a
szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral
bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és hűtőben kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése