Karácsonyra
készülvén nekem mindig fejtörést okoz, hogy a rengeteg finomabbnál
finomabb és csábító süteményeket valami kevéssé hízlaló, de ugyanakkor
isteni finom sütivel pótoljam.
2 éve találtunk egymásra egy karácsonyi kalács recepttel, azóta is
boldogan sütöm- ünneptől függetlenül is a családomnak, szeretteimnek
egyaránt.
Kalács koszorú
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 dl olaj
3 dl tej
10 szem édesítő tabletta
fél kocka friss élesztő
pici só
fél tojás a kenéshez
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk duplájára kelni.
Három felé szedjük a kész tésztát és jó hosszú rudakat formázunk
belőlük. Megfonjuk a kalácsot és két végét összefordítjuk, hogy koszorú
formát kapjunk.
Sütőpapírral
bélelt tepsire tesszük és hagyjuk ismét megkelni. Ekkor felvert
tojással megkenjünk, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Majd rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése