A téli hónapokban különösen
fontos, hogy szervezetünk sok vitaminhoz, ásványi anyaghoz jusson,
lehetőleg természetes forrásból. Ezt legegyszerűbben egy ilyen salátával
oldhatjuk meg. Egészségesebb és még finomabb is, mintha csak pirulákat
kapkodnánk be.
A gyermekek is szívesebben megeszik így a gyümölcsöket, sőt még a mézet is bele lehet észrevétlenül csempészni.
Téli gyümölcssaláta
Hozzávalók
1 db friss, érett ananász
3 db közepes alma
4 db kivi
1 db narancs
5 db mandarin
1 db gránátalma
2 db banán
3 ek citromlé
3 ek méz (vagy ízlés szerint édesítőszer)
Elkészítés
Készítsünk elő egy méretes, lezárható műanyagtálat!
Az ananász, narancs, mandarin, kivi héjrészét távolítsuk el, majd
daraboljuk őket közel azonos nagyságúra, s tegyük az előkészített tálba.
(Az ananász középső, fás részét se felejtsük el kivágni!)
Szemezzük rá a gránátalma magjait, ügyelve arra, hogy fehér rész ne maradjon rajtuk, mert az nagyon keserű.
Mossuk meg almákat is, magházukat távolítsuk el, majd ezt is szeleteljük
fel. Ugyanígy járjunk el a banánnal is. (Ezek a levegőn gyorsan
megbarnulnak, ezért csak a többi gyümölcs után daraboljuk őket.)
Kanalazzuk egyenletesen a saláta tetejére a citromlevet, majd a mézet, és óvatosan forgassuk össze az egészet.
Lezárva, hűtőben legalább egy éjszakán át hagyjuk érni.
Fogyasztás előtt, még egyszer alaposan keverjük össze az egészet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése