2016. május 2., hétfő

Teljes kiőrlésű gofri

Elkészítés

  1. A barna cukrot langyos tejben feloldjuk, és hozzáadjuk a vaníliaaromát. A cukor kivételével minden száraz hozzávalót alaposan összekeverünk. A közepébe egy mélyedést alakítunk ki, és beletesszük a tojások sárgáját és a margarint.
  2. Robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a langyos, cukros tejet is. Közben vízzel palacsinta sűrűségűre higítjuk. 5 percre félretesszük, közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Pár perc pihentetés után kezdhetjük a sütést.
  3.  A gofrikat egyenként kisütjük a forró gofrisütőben. Rácson hagyjuk őket kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése