2016. május 2., hétfő

Epres pohárkrém

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg eper
  • 30 dkg natúr krémsajt
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 7 dkg mandulabél
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj


Elkészítés


    Elkészítés: Az epret felaprítjuk, mélyebb tálba öntjük. Hozzáadjuk a krémsajtot, azután habverővel simára keverjük.
    A tejszínt kemény habbá verjük, apránként a cukorral édesítjük, majd a felét az epres krémhez keverjük. A mandulát durvára vágjuk. 3/4 részét a reszelt citromhéjjal együtt óvatosan a habos krémbe forgatjuk, keverjük.
    Az eperkrémet végül behűtve, talpas poharakban a maradék tejszínhabbal és mandulával díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése