Ma egy olyan vacsorát szerettem
volna elkészíteni, amiben van zöldség, finom, laktató és nem igényel
nagy idő- és energia ráfordítást.
Így jutott a választásom a csőben sült karfiolra.
Elkészítés:
elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félig megfőzzük.
Egy kivajazottt kerámia tepsibe rakjuk.
A csirkemellett kockára vágjuk, grill fűszersóval meghintjük és hirtelen
megsütjük vajon, vagy olivaolajon. Ha elkészült, ráöntjük a megfőtt
karfiolra.
Elkészítjük a besamelt: a vajon világosra pirítjuk a lisztet, megszórjuk
sóval, szerecsendióval, kicsi borssal , (én szeretek belereszelni
sajtot) és tejjel folyamatos keverés mellett felöntjük annyira, hogy
tejföl sűrűségű mártást kapjunk.
Levesszük a tűzről, picit hűljön.
Ezt a masszát ráöntjük a karfiolra, ( ráreszelek sajtot a tetejére) és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése