Hókifli
Hókifli:
- 40 dkg liszt (rétesliszt)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- csipet só
- 2 dl tejföl
Mikor szépen összeáll egy gombóccá, deszkán 15 percig pihentetem. Ezután
2-3 mm vastagra nyújtom, kb. 6 cm átmérőjű kiszúróval köröket szúrok ki
belőle. Saját készítésű szilvalekvárral töltöm, mindnek a közepébe
teszek egy keveset, a tésztát félbehajtom, a széleket az ujjammal jól
lenyomkodom. Majd erre ráhajtom a töltelékes részt, kiflire igazítom.
180 fokos sütőben 12 percig sütöm.
Még forrón megforgatom vaníliás cukorban, hagyom kihűlni, majd dobozolás előtt még egy cukorréteget kap.
Pár nap múlva lesz tökéletes íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése