1. Francia hagymaleves
Ez a leves sokkal egyszerűbb, mint gondolnád és sokkal finomabb is. A lényeg, hogy legyen maradék húsleves alapleved.- 5 dkg vaj
- 4 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ¾ l húsalaplé
- 1 dl fehérbor
- 3 evőkanál finomliszt
- só, fehérbors, kakukkfű és szerecsendió ízlés szerint
- 1-2 babérlevél
Közben készíthetünk hozzá egy egyszerű sajtos melegszendvicset. Vajazzunk meg kenyérszeleteket vagy bagettet, reszeljünk rá sajtot, és a sütőben pirítsuk aranybarnára. Melegen tálaljuk!
Töltött hagyma - köretnek
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2 szelet bacon
- 2-3 zsemle vagy kenyérszelet
- 50 g reszelt parmezán
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- só, frissen őrölt bors
Vágjuk kis darabokra, majd pirítsuk meg a bacon szeleteket egy serpenyőben. Pirítsuk meg a zsemlét, majd helyezzük turmixgépbe. Egy kevés morzsát tegyünk félre a szóráshoz, a maradékhoz pedig adjuk hozzá a hagymák belsejét. Turmixoljuk össze ezeket is. Keverjük bele a bacont és a parmezán felét, ízesítsük sóval és borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel a tölteléket, majd óvatosan töltsük a hagymákba.
A tetejét megszórjuk a félretett morzsával és a maradék parmezánnal, 200 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Ha szeretnél az étkezéseddel is segíteni az immunrendszerednek, hogy felkészüljön a nyálkás, hűvös és kiszámíthatatlan időjárásra, akkor a vöröshagyma nagyon jó választás. Ráadásul akkor is elérhető, amikor a legtöbb friss zöldség már nem, vagy csak kevésbé ízletes, import formában kerülhet az asztalunkra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése